Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Huomio! 
18.06.2019 - Uusi foorumi avattu osoitteessa http://aislingrpg.boards.net/ 

Mikä on muuttunut?  Sivutila, oppilailla on nyt paremmat mahdollisuudet muokata omien hahmojensa tietoja sekä tarinoita jälkikäteen ja kommunikoida toisten pelaajien kanssa yksityisesti. Kaikilla on nyt myös oma tarinakirjansa. Olemme lisänneet roolipelipuolen, joten jatkossa sekin on mahdollista.

Miten toimin? Jos olet jo liittynyt oppilas, kehotamme tallentamaan hahmosi tiedot sekä tarinat talteen, ja liittymään foorumille omalla nimimerkilläsi, jotta pääset lisäämään tiedot foorumille. Ylläpito ei lisää liittyneiden hahmojen tietoja ja tekstejä automaattisesti. Aikaa tietojen siirtoon on Suntuubin lopettamiseen saakka 30.06.2020 asti. Jatkossa kaikki tekstit tullaan kirjoittamaan tälle alustalle. Vanhalta Suntuubi-sivulta voi käydä tarkistamassa esimerkiksi infoa henkilökunnasta tai miljööstä siihen asti, että olemme saaneet kaikki tiedot siirrettyä uudelle sivulle. Halukkaat uudet liittyjät voivat laittaa hahmolomakkeen foorumille, sieltä löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Jos tarvitset apua foorumin käytössä, laita reippaasti kysymystä tulemaan joko Aislingin tai uuden foorumin chatissa, vieraskirjassa tai Whatsappissa!

- Ylläpito

Uusi täällä?

Aisling pähkinänkuoressa

Nicky - tietoa rehtorista
Aislingin ylläpitäjä ja perustaja. Nicky. Nicky on myös Aislingin rehtori.

Dale - tietoa Dalesta
Oppilas ja Aislingin ylläpitäjäksi myöhemmin myös valittu. Hoitaa sivuilla kaikkea mitä ikinä keksiikään: koodausta, ulkoasua, vastailee tarinoihin ja lisäilee uutta materiaalia sivuille. Kehittelee jatkuvasti jotain uutta ja toisinaan vähän liikaakin.

Ginevra - tietoa Ginevrasta
Oppilas ja kolmas ylläpitoon valittu valioyksilö. Tykkää säätää kaikkea turhaa (koska muutokset eivät yleensä näy käytössä juuri ollenkaan) koodien kanssa.

Oppilas
Oppilaat ovat Aislingin koulua käyviä nuoria ihmisiä, joilla on joku erityinen taito esimerkiksi jonkin urheilulajin tai taideaineen parissa. Oppilaita voidaan kutsua myös hahmoiksi. Oppilaiden tiedot ovat heidän luojiensa, heidän hahmojensa hallitsijoiden käsialaa. 

NPC-hahmo 
Jonkun oppilaan tai ylläpidon luoma hahmo, jota saa vapaasti käyttää tarinoissa. Heihin saa ihastua, heitä saa vihata, he voivat ystävystyä. Lähes mitä vain, mutta rajana on vain se, ettei Aislingissa seikkaile taikovat virtahevot. NPC-hahmot eivät myöskään saa kuolla tarinoissasi, ellei siitä etukäteen sovita. Jos aiot luoda romantiikkaa oman oppilaasi ja NPC-hahmon välillä, olisi hyvä varmistaa, ettei kellään muulla ole päällekkäisiä ajatuksia ja kysyä esimerkiksi asiasta chatin puolella.

Aisling
Jos et vielä tähän asti ole tajunnut mikä on Aisling, olen hyvin pettynyt, sillä se kertoo kai jotain sivujen selkeydestä. Aisling on sivujen nimi. Sivu perustuu kirjoittajien ja ylläpidon luomaan maailmaan, jossa pelataan kirjoittamalla tarinoita oman oppilaan elämästä sisäoppilaitoksessa. Jos et vieläkään ymmärtänyt, olen pahoillani, hyvin pahoillani, mutta Aisling ei taida olla sinun paikkasi. Jos kuitenkin olet hyvin sinnikäs, tule kyselemään lisää vieraskirjaan, ylläpito auttaa enemmän kuin mielellään kysymyksiin vastailussa.

Vieraskirja
Vieraskirjaan pääset painamalla linkkiä "Posti". Vieraskirjaan voit jättää terveisesi, parannusehdoitukset ja kysymykset. Laitathan viestin yksityiseksi, jos viesti on tarkoitettu vain ylläpidon silmille, ja jätä sivusi tai sähköpostiosoitteesi niin saamme sinuun yhteyden sitä kautta. Mainokset voit jättää mainoskirjaan. Sinne on linkki vieraskirjan tiedoissa. Tarinat tulevat tarinakirjaan, mikä on varmaan ihan ymmärrettävää. 

Liittyminen

Aislingiin voit liittyä oppilashakemuksen kautta. Sana kuulostaa varmaan siltä, että vain parhaat valikoidaan joukosta, mutta kyllä joukkoon hyväksytään kaikki, ikään katsomatta. Aislingissa on liittyneenä monen ikäistä porukkaa, joten otathan huomioon, että tarinoissa saatetaan käsitellä aihepiiriltään sellaisia aiheita, jotka voivat olla joillekin ahdistavia. Varoitukset tälläisistä tapahtumista laitetaan aina tarinan alkuun, ja ylläpidolle saa ilmoittaa mikäli itsellä on aiheita, joista ei halua lukea. Tällöin ylläpito tarvittaessa vaatii, että jatkossa kyseisen aiheen tarinoissa täytyy olla varoitukset etukäteen, jotta Aisling olisi mahdollisimman mukava ja turvallinen paikka kaikille.

Lomakkeeseen olisi suotavaa kertoa pitkästi oppilaasi luonteesta ja ulkonäöstä. Pelkkä "kaunis ja suosittu" tai "kiltti" ei riitä tiedoiksi. Kirjoita tiedoistasi sellaiset, että ne antavat mahdollisimman monipuolisen kuvan hahmon persoonasta, syvällisemmin mietitty hahmo monesti myös inspiroi kirjoittajaa itseäänkin enemmän pitkällä tähtäimellä. Tietoja voi toki lisätä ja muokata jälkikäteen jos haluaa! Nimen pitää olla sellainen, mikä voisi olla nimi ihan oikeassa elämässä. Esimerkiksi "Koirafani 23499<3333" nimen tyyliset nimimerkit eivät kelpaa. Huomaathan katsoa, ettei valitsemasi nimi ole jo käytössä kellään muulla oppilaalla tai npc-hahmolla? Oppilaallasi voi olla sama nimi esimerkiksi opettajan tai muun henkilökunnan jäsenen kanssa, mikäli se ei itseäsi haittaa. Oppilaiden nimet näet täältä.

Otathan huomioon, että hahmon laji/erityistaitokohtaan ei laiteta harrastuksia. Kannattaa valita yksi tai kaksi erityistaitoa, joihin oppilaasi keskittyy. Eihän oikeassa elämässäkään kukaan ole sekä huipputason maalari, näyttelijä, olympiatason tenniksenpelaaja että skeittauksen maailmanmestari?

Hahmojesi tietojen ei tarvi muistuttaa mitenkään sinua oikeassa elämässäsi. Muista silti edelleen, että Aislingissa ei ole taikovia virtahepoja eikä laulavia kirppuja.

UKK - usein kysytyt kysymykset

Miten liityn? 
Mene kategoriaan Oppilaat. Sieltä selailet ja valitset kohdan "Oppilashakemus", klikkaa linkkiä ja täytä tiedot. Kun olet lähettänyt hakemuksen, olisi hienoa jos ilmoittaisit siitä vieraskirjassa, tämä nimittäin nopeuttaa hakemuksen käsittelyä huomattavasti. Kannattaa kuitenkin selailla sivuja läpi ja lueskella paikasta ennen liittymistä, jotta tiedät mihin olet liittymässä.

Onko tämä oikea koulu?
Ei ole oikea koulu. Jos liityt tänne, et liity mihinkään oikeaan kouluun. Aisling on täysin virtuaalinen.

Kuinka usein pitää kirjoittaa?
Jos olet lukenut etusivun, tiedät, että sinun tulisi ilmoitella vähintään kuukauden välein, että olet hengissä. Kirjoittamaan ei ketään pakoteta usein, vaan silloin kun intoa riittää. Koulussa eivät kuitenkaan pysy sellaiset oppilaat, jotka ilmoittavat joka kuukausi, että ovat hengissä, mutta kirjoittavat vaikkapa joka toinen vuosi. Toki lomaa saa pitää, mutta siitäkin olisi kiva kuulla ilmoitus, ettet turhaan lennä pihalle. 

Saako oppilaalla olla kuva?
Kyllä, linkitämme sen oppilaan kaappiin.

Voiko oppilas olla monilahjakkuus?
Kyllä voi. Oppilaan ei kouluun tullessaan tarvitse tietää pääainettaan, vaan sen voi päättää myöhemminkin. Muista kuitenkin realistisuus; kukaan ei ole hyvä aivan kaikissa maailman asioissa.

Täytyykö oppilaani aloittaa ensimmäiseltä luokalta?
Ei tarvitse, oppilaasi voi aloittaa ihan miltä luokalta hyvänsä. Voi myös olla, että oppilaasi on ollut Aislingissa jo pidempään, mutta aloitat tarinan keskeltä vuotta.

Kulkeeko aika Aislingissa reaaliajassa?
Periaatteessa kyllä, joulukuun aikaan järjestetään esimerkiksi jouluista toimintaa, mutta sitä ei tarvitse noudattaa orjallisesti. Tarinoihin voi merkitä päivämääriä mikäli haluaa, että lukija varmasti on tietoinen mihin aikaan tapahtumat sijoittuvat.

Saako oppilas tuoda mukanaan lemmikin?
Lemmikin saa tuoda tai vaikkapa hevosen. Villieläimet sun muut fantasiaolennot joutuu kuitenkin jättämään koulun ulkopuolelle.

Täytyykö oppilaan lukujärjestystä noudattaa tarkasti?
Ei tarvitse. Voit kertoa tunneista sen verran kuin huvittaa. Lukujärjestyksen voi itselleen tehdä jos haluaa, kunhan se noudattaa oppiaineet-sivulla määrättyjä sääntöjä.

Saako muita oppilaita käyttää tarinoissa?
Kyllä, ellei erikseen ilmoita toisin haluavansa. Noudatathan kuitenkin toisen oppilaan persoonaa parhaasi mukaan? Hyvä vinkki on myös lukea käyttämäsi hahmon tarinoita ja selvittää sitä kautta miten toinen oppilas käyttäytyy ja puhuu erilaisissa tilanteissa. Voi olla myös hyvä kysyä ja jutella asiasta toisen hahmon kirjoittajan kanssa jos mahdollista, näin lopputulos on todennäköisesti paras mahdollinen. Tarinamuotoinen roolipelaus on myös mahdollista.

Miten oppilaani ikääntyy tai siirtyy luokalta toiselle?
Ilmoitat vain vieraskirjassa asiasta, mitään tiettyä tarinamäärää emme siirrolta edellytä. Ikääntyminen ei tapahdu myöskään automaattisesti, joten tässä tapauksessa Aisling ei toimi täysin realistisuuden nimissä.

Miten voin roolipelata?
Roolipelaus tapahtuu tarinamuodossa. Tästä on tärkeä aina kertoa toiselle osapuolelle ja selvittää suurpiirteisesti mitä voisi tapahtua, jotta väärinymmärryksiltä vältytään. Oppilaan A kirjoitettua oman tarinansa, voi oppilas B kirjoittaa saman tapahtuman oman oppilaansa näkökulmasta ja jatkaa tapahtumaa haluamallaan tavalla vähän matkaa, tai mahdollisesti jatkaa heti siitä mihin toinen oppilas jäi. Muistathan tässäkin noudattaa toisen oppilaan persoonaa. Tarinaroolipelaus tuo loistavaa vaihtelua perinteiseen tarinan kirjoitukseen ja parhaimmillaan on erittäinkin viihdyttävää!

Täytyykö aloitustarinan alkaa aina siitä, kun oppilas saapuu kouluun?
Ei. Oppilas on voinut olla Aislingissa jo kauemminkin. Saat itse päättää saapuuko oppilaasi vasta kouluun vai onko hän ollut siellä jo pidempään.

Onko tarinoiden aiheen suhteen rajoituksia?
Kuten säännöissä lukee k-18 tarinat eivät ole toivottavia ja aina olisi hyvä varalle laittaa muustakin mahdollisesti haitallisesta materiaalista varoitus.

Koulun ympäristössä ei näy asiaa x, voinko silti kirjoittaa tarinaani, että se löytyy alueelta?
Kyllä, ympäristön kartassa näkyy vain osa paikoista. Muistathan, ettei sieltä kuitenkaan löydy yliluonnolliseksi luokiteltavia paikkoja tai asioita? Olisi myös hyvä ottaa huomioon, että Aisling sijaitsee Irlannissa, joten ilmasto sekä kasvusto on sen mukainen. Sivusto on kuitenkin melko rento, joten ei se maailmanloppuu ole kenenkään osalta, vaikka kirjoittaisitkin banaaneiden kasvusta Aislingin pihamaalla.

Mistä etsin oppilaalleni äänen ja soundtrackin?
Etsi Youtubesta haluamasi kappale ja ilmoita linkki vieraskirjassa. Jos haluat soundtrackin, luot soittolistan jonka linkin lähetät vieraskirjaan. Neuvoa saa kysyä jos kokee sen tarpeelliseksi!

Mihin tarkoitukseen oppilaiden tiedoissa oleva postilaatikko on?
Postilaatikkoon ei pistetä tarinoita tai ylläpitäjille koskevia kysymyksiä. Niiden välityksellä oppilaat voivat keskustella keskenään tai koulun henkilökunta voi lähettää oppilaille ilmoituksia. Oppilaasi voi esimerkiksi lähettää kirjeen toiselle oppilaalle, mahdollisesti jopa anonyyminä. Postilaatikkoihin toimitetaan ajoittain Aislingin oma sanomalehti, jossa kerrotaan tulevista tapahtumista, tärkeistä päivämääristä, uudistuksista ja juoruista. Jos jonkun toisen oppilas esiintyy tarinassasi, voit käydä ilmoittamassa siitä postilaatikkoon tai vaikka sopia kokonaisen juonikuvion toisen kanssa postilaatikon välityksellä, jos koet sen chattia paremmaksi vaihtoehdoksi.

Voiko oppilaani oleskella toisen luokka-asteen oleskelutilassa?
Ei se kiellettyä ole. Aislingissa on myös täysin yhteinen oleskeluhuone linnan ensimmäisessä kerroksessa, joka ei ole erityisemmin tarkoitettu kellekään tietylle ikäluokalle.

Miten voin lähettää sanomalehteen tekstejä/juoruja/ideoita?
Mahdolliset juorut ja muut kannattaa lähettää yksityisellä sanomalehden omaan vieraskirjaan niin ne eivät paljastu ennen aikojaan. Sanomalehden vieraskirjaan pääset toiminta-sivulta.

Voinko käyttää tarinoissa muita kuin listalla olevia oppilaita ja npc-hahmoja? 
Kyllä, voit myös tehdä niille tiedot, jolloin ne lisätään npc-hahmoiksi.

Mitä ovat minä-tunnit?
Minä-tunnit ovat tarkoitettu ikään kuin itsetutkiskeluun. Esimerkiksi oppilaat voivat kartoittaa omia vahvuuksiaan ja heikkouksiaan sekä miten hyödyntää niitä omassa elämässään. Tunnit keskittyvät siis vahvasti oman itsensä ymmärtämiseen ja kehittämiseen.

Mitä tarinoista saa palkinnoksi?
Tarinasta saa kiitokseksi palautetta. Jos toivoisit jotain muutakin "palkkaa" kirjoituksesta, voit ehdottaa jotakin mallia ylläpidolle. Aislingissa on aikoinaan ollut käytössä pistejärjestelmä, mutta se lakkautettiin jo pidemmän aikaa sitten.

©2019 AιςІιηg - suntuubi.com