Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Uusi täällä?

Aisling pähkinänkuoressa

Nicky - tietoa rehtorista
Aislingin ylläpitäjä ja perustaja,  joka kirjoittaa silloin tällöin tarinoita oppilaalla nimeltä Janette. Nickyn  (ja muiden ylläpidon jäsenten) niskaan voi huoletta heittää kaikki kirjoitusvirheen pahaset ja Aislingin korjausehdotukset. Nicky on myös Aislingin rehtori.

Dale - tietoa Dalesta
Oppilas ja Aislingin ylläpitäjäksi myöhemmin myös valittu.

Ginevra - tietoa Ginevrasta
Oppilas ja kolmas ylläpitoon valittu valioyksilö. Tykkää säätää kaikkea turhaa (koska muutokset eivät yleensä näy käytössä juuri ollenkaan) koodien kanssa.

Oppilas
Oppilaat ovat Aislingin koulua käyviä nuoria ihmisiä, joilla on joku erityinen taito. Pyrin kutsumaan heitä nimellä oppilaat, sillä jos puhuttaisiin ukkeleista, mielikuva ei oikein vastaa 12-20 vuotiaiden oppilaiden kuvaa. Oppilaita voidaan kutsua myös hahmoiksi. Oppilaiden tiedot ovat heidän luojiensa, heidän hahmojensa hallitsijoiden käsialaa. 

NPC-hahmo 
Jonkun oppilaan tai Nickyn keksimä hahmo, jota saa vapaasti käyttää tarinoissa. Heihin saa ihastua, heitä saa vihata, he voivat ystävystyä. Lähes mitä vain, mutta rajana on vain se, ettei Aislingissa seikkaile taikovat virtahevot. NPC-hahmot eivät myöskään saa kuolla tarinoissasi. Jos aiot luoda romantiikkaa oman oppilaasi ja NPC-hahmon välillä, olisi hyvä varmistaa, ettei kellään muulla ole päällekkäisiä ajatuksia ja kysyä esimerkiksi asiasta chatin puolella.

Aisling
Jos et vielä tähänkään asti ole tajunnut mikä on Aisling, olen hyvin pettynyt, sillä se kertoo kai jotain minun selitystaidoistani ja sivujen selkeydestä. Aisling on siis näiden sivujen nimi, tämän teinitähdille suunnatun sisäoppilaitoksen nimi. Aisling on koulu. Jos et vieläkään ymmärtänyt, olen pahoillani, hyvin pahoillani, mutta Aisling ei taida olla sinun paikkasi. Jos kuitenkin olet hyvin sinnikäs, tule kyselemään lisää vieraskirjaan. 

Vieraskirja
Vieraskirjaan pääset painamalla kohtaa "Postilaatikko". Vieraskirjaan voit jättää terveisesi, parannusehdoitukset, yms. Laitathan viestin yksityiseksi, jos asiasi on yksityinen. Mainokset voit jättää mainoskirjaan. Sinne on linkki vieraskirjan tiedoissa. Tarinat tulevat tarinakirjaan, mikä on varmaan ihan ymmärrettävää. 

Liittyminen

Aislingiin voit liittyä oppilashakemuksen kautta. Sana kuulostaa varmaan siltä, että vain parhaat valikoidaan joukosta, mutta kyllä joukkoon hyväksytään kaikki, ikään katsomatta.

Lomakkeeseen olisi suotavaa kertoa pitkästi oppilaasi luonteesta ja ulkonäöstä. Pelkkä "kaunis tyttö" tai "kiltti" ei riitä tiedoiksi. Nimen pitää olla sellainen, mikä voisi olla nimi ihan oikeassa elämässä. Esimerkiksi "Koirafani 23499<3333" nimen tyyliset nimimerkit eivät kelpaa. Huomaathan katsoa, ettei valitsemasi nimi ole jo käytössä kellään muulla oppilaalla tai npc-hahmolla?

Otathan huomioon, että hahmon laji/erityistaitokohtaan ei laiteta harrastuksia. Kannattaa valita yksi tai kaksi erityistaitoa, joihin oppilaasi keskittyy. Eihän oikeassa elämässäkään kukaan ole sekä huipputason maalari, näyttelijä, olympiatason tenniksenpelaaja että skeittauksen maailmanmestari?

Hahmojesi tietojen ei tarvi muistuttaa mitenkään sinua oikeassa elämässäsi. Muista silti edelleen, että Aislingissa ei ole taikovia virtahepoja eikä laulavia kirppuja.

UKK - usein kysytyt kysymykset

Miten liityn? 
Mene kategoriaan Oppilaat. Sieltä selailet ja valitset kohdan "Oppilashakemus", klikkaa linkkiä ja täytä tiedot. Kun olet lähettänyt hakemuksen, olisi hienoa jos ilmoittaisit siitä vieraskirjassa, tämä nimittäin nopeuttaa hakemuksen käsittelyä huomattavasti. 

Onko tämä oikea koulu?
Ei ole oikea koulu. Jos liityt tänne, et liity mihinkään oikeaan kouluun.

Kuinka usein pitää kirjoittaa?
Jos olet lukenut etusivun, tiedät, että sinun tulisi ilmoitella vähintään kuukauden välein, että olet hengissä. Kirjoittamaan ei ketään pakoteta usein, vaan silloin kun intoa riittää. Koulussa eivät kuitenkaan pysy sellaiset oppilaat, jotka ilmoittavat joka kuukausi, että ovat hengissä, mutta kirjoittavat vaikkapa joka toinen vuosi. Toki lomaa saa pitää, mutta siitäkin olisi kiva kuulla ilmoitus, ettet turhaan lennä pihalle. 

Saako oppilaalla olla kuva?
Kyllä, linkitämme sen oppilaan kaappiin.

Voiko oppilas olla monilahjakkuus?
Kyllä voi. Oppilaan ei kouluun tullessaan tarvitse tietää pääainettaan, vaan sen voi päättää myöhemminkin. Muista kuitenkin realistisuus; kukaan ei ole hyvä aivan kaikissa maailman asioissa.

Täytyykö oppilaani aloittaa ensimmäiseltä luokalta?
Ei tarvitse, oppilaasi voi aloittaa ihan miltä luokalta hyvänsä.

Kulkeeko aika Aislingissa reaaliajassa?
Periaatteessa kyllä, joulukuun aikaan järjestetään esimerkiksi jouluista toimintaa, mutta sitä ei tarvitse noudattaa orjallisesti.

Saako oppilas tuoda mukanaan lemmikin?
Lemmikin saa tuoda tai vaikkapa hevosen. Villieläimet sun muut fantasiaolennot joutuu kuitenkin jättämään koulun ulkopuolelle.

Täytyykö oppilaan lukujärjestystä noudattaa tarkasti?
Ei tarvitse. Voit kertoa tunneista sen verran kuin huvittaa. Lukujärjestyksen voi itselleen tehdä jos haluaa, kunhan se noudattaa oppiaineet-sivulla määrättyjä sääntöjä.

Saako muita oppilaita käyttää tarinoissa?
Kyllä, ellei erikseen ilmoita toisin haluavansa. Noudatathan kuitenkin toisen oppilaan persoonaa parhaasi mukaan? Hyvä vinkki on myös lukea käyttämäsi hahmon tarinoita ja selvittää sitä kautta miten toinen oppilas käyttäytyy ja puhuu erilaisissa tilanteissa.

Miten oppilaani ikääntyy tai siirtyy luokalta toiselle?
Ilmoitat vain vieraskirjassa asiasta, mitään tiettyä tarinamäärää emme siirrolta edellytä.

Miten voin roolipelata?
Roolipelaus tapahtuu tarinamuodossa. Tästä on tärkeä aina kertoa toiselle osapuolelle ja selvittää suurpiirteisesti mitä voisi tapahtua, jotta väärinymmärryksiltä vältytään. Oppilaan A kirjoitettua oman tarinansa, voi oppilas B kirjoittaa saman tapahtuman oman oppilaansa näkökulmasta ja jatkaa tapahtumaa haluamallaan tavalla. Muistathan tässäkin noudattaa toisen oppilaan persoonaa.

Täytyykö aloitustarinan alkaa aina siitä, kun oppilas saapuu kouluun?
Ei. Oppilas on voinut olla Aislingissa jo kauemminkin. Saat itse päättää saapuuko oppilaasi vasta kouluun vai onko hän ollut siellä jo pidempään.

Onko tarinoiden aiheen suhteen rajoituksia?
Kuten säännöissä lukee k-18 tarinoita ei laisinkaan ja aina olisi hyvä herkempien ihmisten varalle laittaa muustakin mahdollisesti haitallisesta materiaalista varoitus.

Koulun ympäristössä ei näy asiaa x, voinko silti kirjoittaa tarinaani, että se löytyy alueelta?
Kyllä, ympäristön kartassa näkyy vain oleellisimmat paikat. Muistathan, ettei sieltä kuitenkaan löydy yliluonnolliseksi luokiteltavia paikkoja tai asioita?

Missä voin tehdä kollaasin oppilaan tyylistä/vaatteista?
Polyvore.com on melko helppo ja ilmainen paikka, mutta vaatii rekisteröitymisen. Muitakin voi toki käyttää jos koet mielekkäämmäksi. Lisäapua saa kysyä.

Mistä etsin oppilaalleni äänen ja soundtrackin?
Etsi Youtubesta haluamasi kappale ja ilmoita linkki vieraskirjassa. Jos haluat soundtrackin, luot soittolistan jonka linkin lähetät vieraskirjaan.

Mihin tarkoitukseen postilaatikko on?
Postilaatikkoon ei pistetä tarinoita tai ylläpitäjille koskevia kysymyksiä. Niiden välityksellä oppilaat voivat keskustella keskenään ja ylläpitäjät voivat lähettää ilmoituksia. Oppilaasi voi esimerkiksi lähettää kirjeen toiselle oppilaalle, mahdollisesti jopa anonyyminä. Postilaatikkoihin toimitetaan ajoittain Aislingin oma sanomalehti, jossa kerrotaan tulevista tapahtumista, tärkeistä päivämääristä, uudistuksista ja juoruista. Jos jonkun toisen oppilas esiintyy tarinassasi, voit käydä ilmoittamassa siitä postilaatikkoon tai vaikka sopia kokonaisen juonikuvion toisen kanssa postilaatikon välityksellä.

Voiko oppilaani oleskella toisen luokka-asteen oleskelutilassa?
Ehdottomasti voi, ne ovat yleisesti kaikkien opiskelijoiden käytettävissä

Miten voin lähettää sanomalehteen tekstejä/juoruja/ideoita?
Mahdolliset juorut ja muut kannattaa lähettää yksityisellä sanomalehden omaan vieraskirjaan niin ne eivät paljastu ennen aikojaan. Sanomalehden vieraskirjaan pääset toiminta-sivulta.

Voinko käyttää tarinoissa muita kuin listalla olevia oppilaita ja npc-hahmoja? 
Kyllä, voit myös tehdä niille tiedot, jolloin ne lisätään npc-hahmoiksi.

Mitä ovat minä-tunnit?
Minä-tunnit ovat tarkoitettu ikään kuin itsetutkiskeluun. Esimerkiksi oppilaat voivat kartoittaa omia vahvuuksiaan ja heikkouksiaan sekä miten hyödyntää niitä omassa elämässään. Tunnit keskittyvät siis vahvasti oman itsensä ymmärtämiseen ja kehittämiseen.

Mitä tarinoista saa palkinnoksi?
Tarinasta saa kiitokseksi palautetta.

©2018 AιςІιηg - suntuubi.com