Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Huomio! 
18.06.2019 - Uusi foorumi avattu osoitteessa http://aislingrpg.boards.net/ 

Mikä on muuttunut?  Sivutila, oppilailla on nyt paremmat mahdollisuudet muokata omien hahmojensa tietoja sekä tarinoita jälkikäteen ja kommunikoida toisten pelaajien kanssa yksityisesti. Kaikilla on nyt myös oma tarinakirjansa. Olemme lisänneet roolipelipuolen, joten jatkossa sekin on mahdollista.

Miten toimin? Jos olet jo liittynyt oppilas, kehotamme tallentamaan hahmosi tiedot sekä tarinat talteen, ja liittymään foorumille omalla nimimerkilläsi, jotta pääset lisäämään tiedot foorumille. Ylläpito ei lisää liittyneiden hahmojen tietoja ja tekstejä automaattisesti. Aikaa tietojen siirtoon on Suntuubin lopettamiseen saakka 30.06.2020 asti. Jatkossa kaikki tekstit tullaan kirjoittamaan tälle alustalle. Vanhalta Suntuubi-sivulta voi käydä tarkistamassa esimerkiksi infoa henkilökunnasta tai miljööstä siihen asti, että olemme saaneet kaikki tiedot siirrettyä uudelle sivulle. Halukkaat uudet liittyjät voivat laittaa hahmolomakkeen foorumille, sieltä löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Jos tarvitset apua foorumin käytössä, laita reippaasti kysymystä tulemaan joko Aislingin tai uuden foorumin chatissa, vieraskirjassa tai Whatsappissa!

- Ylläpito

Uhkapelirinki

Aislingin oppilaat ovat etuoikeutettuja haastamaan toisiaan kirjoittamaan mitä erilaisimmista aiheista. Täällä voit ottaa osaa peliin sekä lukea muiden toteuttamia haasteita.
 


Raffaele Sergi (lisenssi) | Jim G (lisenssi)

 

Ohjeet

001. Haastaminen tapahtuu tämän lomakkeen kautta
002. Kun otat osaa haasteeseen, muista ilmoittaa tekstin alussa mikä haaste on kyseessä. Haasteeseen voi vastata niin kokopitkällä luvulla kuin yksittäisellä tilannekuvauksellakin. Valmis tuotos lähetetään alapuolella olevaan kirjaan.
003. Luotujen ja toteutettujen haasteiden summa muodostaa kokonaispistemäärän. Suurimman kokonaispistemäärän haltija on ranking-listan ensimmäinen.
004. Mikäli haasteeseen sisältyy vähimmäissanamäärä, se on merkitty haasteen perään.
005. Jokainen haaste on avoinna kaksi kuukautta sen lisäämispäivän jälkeen. Tämän jälkeen haasteesta ei enää saa pisteitä.
006. Vuoden alussa ranking-lista nollataan ja pisteiden keruu aloitetaan alusta.
007. Jokaisella oppilaalla saa olla kerrallaan kolme käynnissä olevaa haastetta.
008. Omaan haasteeseensa saa vastata, mutta siitä ei saa pistettä.

Haasteet

1. Kirjoita tarina tai tilannekuvaus Aislingin uuden vuoden juhlista. Ohjelmassa on muun muassa rave-pippalot dj:n ja valojen kera, sekä ilmaiset pimeässä hohtavat kasvomaalit osallistujille. Tämän lisäksi ulkona Aislingin puutarha-alueella ruokakojuja sekä valoshow. Tekstin voi poikkeavasti liittää myös normaaliin tarinaan ja laittaa tarinakirjaan mikäli haluaa, ja juhliin saa keksiä omaa ohjelmaa. Haaste sulkeutuu 01.03.2019

Haastearkistosta löydät sulkeutuneet haasteet. Haastearkistoon pääset tästä.

Ranking-lista

Nimi: Annetut haasteet: Vastatut haasteet: Pisteet:
       

Tekstit

 [ Kirjoita ]

Nimi: Ginevra

16.08.2017 13:11
//Tää siis vastaa haasteeseen neljä: "Kirjoita oppilaasi vanhempien näkökulmasta teksti hahmosi lapsuudesta. Hahmon silloisen iän saat valita itse. Mikä vain genre käy, komediasta aina angstiin asti." Varotuksia ei varmaan oo, ainakaan mä en nää varoteltavaa (paitsi kirjotusvirheet ja laatu).//

Äidin silmin

“Millainen Ginevra oli lapsena?” silmälasipäinen nuorehko terapeutilta vaikuttava nainen kysyy ja pyörittelee mustekynää kädessään. Toisella tuolilla istuva tummahiuksinen nainen on hetken hiljaa ja miettii jotain ennen kuin alkaa puhua.

“Ginevra oli kutakuinkin normaali lapsi, joskin yksinäinen, hän ei koskaan oikein uskaltanut tutustua muihin lapsiin. Hän tottui leikkimään ja touhuamaan yksin tai aikuisen kanssa, ja oppikin viihtymään varsin hyvin itsekseen. Ginevra piirsi paljon, siitä hän piti todella. Hän myös kehittyi nopeasti varsin hyväksi ja kannustimme tyttöä harrastamaan tarjoamalla mahdollisuuksia kuvataidekerhojen ja välineiden muodossa. Hän on aina saanut tukea tarvitessaan ja kokeilla uusia asioita, onhan meillä ollut mahdollisuudet tarjota hänelle tukea ja uusia kokemuksia.

Ginevran ollessa kahdeksan, meille syntyi toinen tytär, Marie. Alkuun Ginevra karsasti tulokasta, enkä ihmettele tai syytä häntä siitä. Olihan hän ollut talon ainoa prinsessa kahdeksan vuotta. Hitaasti hän kuitenkin alkoi lämmetä siskolleen. Hän leikki tämän kanssa ja huolehti ettei kukaan kiusaa Marieta. Heistä tuli hyvin läheiset.

Marie kasvoi ja alkoi sosiaalisena lapsena saada kavereita, oman ikäistään seuraa ja Ginevra jäi vähemmälle huomiolle. Se oli kova pala tytölle jolla ei ennestään ollut kavereita ollenkaan. Ei Ginevraa ikinä kiusattu, mutta hän ei vain sopeutunut joukkoon muuten. Ginevra alkoi vetäytyä omiin oloihinsa, hän piirsi ja lauloi, sitä hän alkoi tehdä paljon myös. Iän karttuessa Ginevrasta kasvoi hämmentynyt ja masentunut murrosikäinen.

Hankala Ginevra ei ole ollut ikinä, ei suinkaan. Tyttö on ollut varsin säyseä ja rauhallinen, ehkä liiankin. On yhden käden sormilla laskettavissa kerrat jolloin hän on suuttunut jostain tai huutanut meille. Hän ei koskaan ole varastanut tai joutunut ongelmiin. Koulussakin Ginevra on pärjännyt aina hyvin, ollut luokan parhaita. Ehkä tämä kympin tyttö -imago on aiheuttanut hänelle liikaa paineita ja saanut hänet masentumaan, en tiedä.

Masentunnus ei tullut kertarysäyksellä vaan hiipi hitaasti Ginevran olemukseen. On surullista että se pääsi näin pitkälle ennen kuin huomasimme mitään. Teimmekö me vanhempina jotain väärin, jos olisimme tehneet asioita toisin, olisiko näin käynyt? Särkee sydämeni nähdä hänet… Tuollaisena, rikkinäisenä. Joka kerta kun sakset tai veitsi on kadonnut pelkään pahinta. Että löydän Ginevran jostakin kuolleena. En tiedä kauanko jaksan tätä enää. Onko äidin sallittua luovuttaa?”

//Omc, tuli tosi pastaa eikä tää muotoutunu ihan semmoseks kun oisin halunnu, mut saa luvan kelvata. Toivottavasti tää on haasteen raameissa edes jollain tasolla.

Nimi: Livia

08.08.2017 18:52
Kulissien takana

”Itse linna on vanha ja näyttävä. Sen puutarhojen kauneus ja ympäristön lumoava hiljaisuus voi saada lähes kenet vain ihastumaan tähään upeaan paikkaan...”

Tarina kulissien takaa ei kuitenkaan ole yhtä upea ja ruusuinen kuin päältäpäin näyttää. Faktahan on se, että Aislingin kokoista ja näköistä paikkaa ei pidetä pystyssä alle kolmellakymmenellä opettajalla sekä mitättömän pienellä määrällä huoltohenkilökuntaa.

Aislingin perustajan ja ylläpitäjän roolia toimittaa useammalle mantereelle levittäytynyt järjestö, jolla sattuu hämärän toimintansa vuoksi olemaan melkoisesti rahaa. Järjestön nimeä tai johtajaa ei koskaan tiettävästi ole paljastettu julkisuuteen, mutta tiedetään, että muun muassa Aislingin rehtori on juonessa mukana. Aislingin sisäoppilaitos on yksi järjestön rahasammoista; samankaltaisia kouluja löytyy ympäri maailmaa useampiakin. Niitä markkinoidaan usein teinitähdille suunnattuina, mikä vetää opiskelijoita hyvin puoleensa.

Mikä sitten on kupletin todellinen juoni? Järjestö sijoittaa rahaa alansa osaaviin opettajiin (tietenkin välikätenä opettajien palkkaamisessa toimii Aislingin rehtori, että itse palkattavien epäilykset eivät heräisi) – tämä takaa sen, että oppilaat saavat laadukasta opetusta (hyvän palkan takia opettajat myös usein pysyvät koulun palveluksessa). Toisinaan laadukas opetus yhdistettynä oppilaan luonnollisiin lahjoihin poikii maailmallakin menestyviä esiintyjiä ja urheilijoita. Jos joku oppilaista osoittaa erityistä lahjakkuutta harjoittamaansa alaan, hänet huijataan kirjoittamaan houkuttelevalta näyttävä sopimus, joka on täynnä epäilyttävää pikkupränttiä. Lahjakas oppilas ohjataan menestyksen polulle, ja kun hän alkaa tienaamaan itse ja menestymään enemmän, sopimus velvoittaa oppilasta luovuttamaan huomattavan osan voitoista järjestölle. Näin järjestöllä on varaa ylläpitää sisäoppilaitoksiaan kuten Aislingia, minkä lisäksi he jäävät yleensä mukavasti voitollekin.

Kuinka tavalliset arjen asiat, kuten ruokapuoli ja siivoaminen sitten hoituvat? Kerkesitkö äskeisen kappaleen aikana ihmetellä, mitä Aislingissa käy tavallisille ja vähän huonommille oppilaille? Yksi plus yksi: myös heidän nimmarinsa keplotellaan jos jonkinlaisiin papereihin, jotka velvoittavat toimimaan jokusen vuoden Aislingin palveluksessa (heidät otetaan henkilökunnaksi tosin vasta hieman vanhempina, sillä olisi liian ilmeistä pitää juuri koulusta päässeitä siivoamassa ja ruokaa laittamassa). Heidän onnekseen sopimus on yleensä vain parivuotinen, sillä Aislingiin tulee jatkuvasti lisää oppilaita ja sieltä myös lähtee oppilaita, jotka ovat uutta ja hyvää työainesta. Sen vuoksi Aislingin keittäjät ja siivoajat vaihtuvat muutaman vuoden välein – toki koulussa on myös muutama oikea vakityöntekijä, jotka ovat enemmän tekemisissä oppilaiden kanssa (näin oppilaille luodaan illuusio kestävästä ja pysyvästä tukiverkosta).

Eikö opiskelijoiden olisi sitten aikuisina (kun velvoitteet astuvat voimaan) helppoa paljastaa Aislingin toimia julkisuuteen? He eivät halua, sillä kaikkien koulussa vietettyjen vuosien jälkeen heidän päihinsä on istutettu ajatus (on esitetty teorioita jopa pienimuotoiseen aivopesuun erikoistuneesta huipputeknologiasta), jonka mukaan on suorastaan heidän velvollisuutensa auttaa Aislingia ja tukea koulun toimintaa – antoihan Aisling joka tapauksessa heille hyvät eväät elämään.

Nimi: Igor

07.08.2017 23:39
// Mä ny toivon, et tää oikeesti vastaa tohon haasteeseen, mihin tän on tarkotus

Ensimmäinen esiintyminen

Igor asui silloin melko lähellä nykyistä asuinpaikkaansa Naten luona. Monet naapurustosta pitivät poikaa ihan kauhea kakara, vaikka tämä viihtyikin mieluiten yksin, eikä ollut kovinkaan vaativa. Harvemmin hän vaati itselleen mitään. Kunhan pojalla oli katto päänsä päällä ja ruokaa saatavilla, hän oli tyytyväinen. Ja nämä pojalla suurimmaksi osaksi olikin.
Tuohon aikaan Nate ei vielä asunut paikkakunnalla.

Igor oli tuolloin lähempänä seitsemää vuotta. Pojan hiukset olivat tuolloin todella lyhyet. Syynä hiusten lyhyyteen oli perhe, jonka luona Igor tuolloin asui. Poika itse olisi halunnut kasvattaa hiuksensa suurin piirtein hänen olkapäilleen, muttei ottanut riskiä, että hän menettäisi kaiken, mitä hänellä oli.

Vanhempiensa kuoltua pojan ollessa hyvin pieni, tämä oli sen jälkeen asunut vanhempiensa ystävien luona. Igorilla oli tähän mennessä lähemmäs yhtä monta perhettä - tai asuinsijaa ollut - kuin minkä ikäinen hän oli.

Tuolloin oli ehkä pari päivää siihen, että Igor täyttäisi seitsemän, kun poika oli yksin talossa. Mikä sinänsä oli harvinaista, sillä poikaa ei ikinä haluttu jättää yksin.
Mutta tuona päivänä hän oli yksin. Ei mennyt aikaakaan, kun poika jo puheli yksinään. Igor muutti itsensä toiseksi ihmiseksi. Hän muutti ajatusmaailmaansa hahmoon, jonka oli suunnitellut ajan myötä. Poika opetteli puhumaan niin kuin oli suunnitellut hahmon puhuvan. Nuori poika yritti käyttäytyä, kuin tämä luomansa hahmo.

Nuori poika oli niin keskittynyt harjoitteluunsa, mitä hän halunnut syystä taikka toisesta tehdä muiden läsnä ollessa. Igor ei jättänyt harjoituksia tekemättä muiden ollessa läsnä, siksi että olisi hävennyt, vaan siksi että tarvitsi keskittymistä. Ja toisekseen, Igor oli vasta kiinnostunut näyttelemisestä. Kiinnostuttuaan aiheesta poika alkoi suunnitella hahmoa mielessään, painaen kaikki pieneen mieleensä, sillä kirjoittaa tai lukea hän ei osannut - sillä kukaan ei ollut alkanut häntä opettamaan. Olivathan kaikki suurimman osan ajasta, kuin poikaa ei olisikaan - mutteivat kuitenkaan niin paljoa, että jättäisivät Igorin yksin kotiinsa.

Perhe, jonka luona Igor vielä hetken aikaa asuisi, huomasi kuitenkin yllättävän nopeasti jättäneensä pojan yksin kotiinsa. Niinpä he palasivat melko nopeasti ja törmäsivät yksin puhuvaan Igoriin. Poika ei kuitenkaan käyttäytynyt normaalisti ja hänen äänestään huomasi pienen eron. Hämmentyneenä aikuiset eivät sanoneet mitään, vaan vain katsoivat nuorta Igoria. He näkivät tämän nuoren pojan, joka oli jo melkein vuoden ollut heillä hoidossa, ensimmäisen - ja ehkä myös viimeisen kerran - hymyilemässä.

Jonkin ajan päästä Igor kääntyi niin, että näki hänen sen hetkisen perheensä. Ei mennyt kauankaan kun pojan hymy kaikkosi ja kasvoille palasi jo kaikille tutuksi tullut viivasuora suu. Kuitenkin Igorin harmaista silmistä oli vielä jonkin aikaa huomattavissa onnellisuus ja iloisuus, kunnes sekin kaikkosi.

Nimi: Ginevra

06.08.2017 22:57
//Tää on sitten ihan kamala ja sekava, mutta ei tätä todesta voi oottaa. Nauttikaa!//

Kulissien takana

Aisling on suurikokoinen kompleksi ja sen pyörittäminen vaatii rahaa ja työvoimaa. Mistä raha tulee ja miten vähäinen työvoima riittää pitämään koulun pystyssä?

Aislingin rahoituksesta huolehtii meille tuntematon miljardööri, joka osti kännipäissään koko koulun itselleen. Selvittyään tämä henkilö - luultavammin keski-iän kriisiä elävä pyöreämpi mies, vaikka emmehän me voi tietää ostajasta mitään (eikä meitä kiinnosta, kunhan rahavirta ei katkea) - ei muistanut känniostostaan enää ollenkaan. Koska tämä henkilö on erittäin rikas, ei hän huomaa Aislingin kuluihin menevien rahasummien katoavan tileiltään, sillä summat ovat henkilön omistamien rahasummien seassa kuin kärpäsenpaska valtameressä. Täytyy vain toivoa ettei henkilö kuole ikinä, sillä emmehän me nyt halua alkaa selittää Aislingin toimintaa jollekin perillisille. Toisaalta joku Aislingissa voisi mennä esittämään perillistä ja pitää huolen siitä, että omaisuus testamentataan yksinomaa hänelle. Pieni petos ei tuntuisi missään, onhan Aislingissa paljon synkempiä salaisuuksia.

Aisling tuntuu pyörivän harvinaisen vähällä määrällä henkilökuntaa. Muutama siivooja ei varmasti pidä koko koulua siistinä, eikä kaksi kokkia ruoki kaikkia. Nämä henkilöt ovatkin olevinaan vastuussa kaikesta ja he saavat hyvää palkkaa ja täydet etuudet työstä jonka oikeasti tekevät Vinku-Intiasta palkatut lapsiorjat. Lapset ovat pieniä ja huomaamattomia, eikä heille tarvitse maksaa aikuisen palkkaa (jos heille edes maksetaan mitään), joten he ovat sopivia tekemään siivoukset ja ruoat yön pimeinä tunteina, kun muut nukkuvat. Öisin käytävillä kännissä liikkuvat oppilaat usein unohtavat nähneensä näitä orjia tai ovat niin kännissä että luulevat nähneensä harhoja, joten kukaan heistä ei paljasta lapsiorjien olemassaoloa. Päivisin lapset on lukittu Aislingin alla sijaitseviin salaisiin katakombeihin joista kukaan ei tiedä ja täten orjatyövoiman käyttö pysyy salassa oppilailta.

Henkilökunnasta puhuaksemme, mites opettajat? Muutama opettaja tämän kokoisessa koulussa pitämässä yllä kuria ja järjestystä? Ei ihmekään, että oppilaat ovat rappiolla. Lisäksi opettajilta puuttuu suurella todennäköisyydellä pätevyys työhönsä, ainakin yhden opettajan kohdalla on myönnetty, että hän opettaa tanskaa vain koska hänen vaimonsa osaa kieltä. Muuta opettajiston kyseenalaistamiseen liittyvää mainitakseni, muistutan teitä ainakin yhdestä tapauksesta, jossa opettaja on sekaantunut alaikäiseen oppilaaseensa. Tässä tapauksessa opettaja kyllä erotettiin asianmukaisesti, mutta jos tapaus ei olisi paljastunut, se jatkuisi vieläkin. Kuka tietää vaikka pinnan alla kuohuisi enemmänkin?

Yleisellä tasolla voimme päätellä, että vaikka Aisling onkin kaunis kiiltokuva pinnalta, sen syövereissä on omat synkät salaisuutensa joilla paikka pyörii. Nämä salaisuudet on tarkoituksella haudattu syvälle tai muuten vain piilotettu siten, ettei kenellekään tule mieleen esittää kysymyksiä. Ehkäpä tästä syystä oppilaiden sääntörikkomukset katsotaan läpi sormien. Sääntöjä rikkovia oppilaita on vaikeampi uskoa, jos he saavat tietää rappiosta Aislingin täydellisten kulissien takana ja yrittävät kertoa asiasta jollekin taholle.

©2019 AιςІιηg - suntuubi.com