Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Huomio! 
18.06.2019 - Uusi foorumi avattu osoitteessa http://aislingrpg.boards.net/ 

Mikä on muuttunut?  Sivutila, oppilailla on nyt paremmat mahdollisuudet muokata omien hahmojensa tietoja sekä tarinoita jälkikäteen ja kommunikoida toisten pelaajien kanssa yksityisesti. Kaikilla on nyt myös oma tarinakirjansa. Olemme lisänneet roolipelipuolen, joten jatkossa sekin on mahdollista.

Miten toimin? Jos olet jo liittynyt oppilas, kehotamme tallentamaan hahmosi tiedot sekä tarinat talteen, ja liittymään foorumille omalla nimimerkilläsi, jotta pääset lisäämään tiedot foorumille. Ylläpito ei lisää liittyneiden hahmojen tietoja ja tekstejä automaattisesti. Aikaa tietojen siirtoon on Suntuubin lopettamiseen saakka 30.06.2020 asti. Jatkossa kaikki tekstit tullaan kirjoittamaan tälle alustalle. Vanhalta Suntuubi-sivulta voi käydä tarkistamassa esimerkiksi infoa henkilökunnasta tai miljööstä siihen asti, että olemme saaneet kaikki tiedot siirrettyä uudelle sivulle. Halukkaat uudet liittyjät voivat laittaa hahmolomakkeen foorumille, sieltä löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Jos tarvitset apua foorumin käytössä, laita reippaasti kysymystä tulemaan joko Aislingin tai uuden foorumin chatissa, vieraskirjassa tai Whatsappissa!

- Ylläpito

Info

Koulupukeutuminen

Monissa sisäoppilaitoksissa on koulupukunsa, joita käytetään päivittäin, mutta Aislingissa näin ei ole. Koulun urheilujoukkueilla on omat asunsa, jonka lisäksi koulu antaa kaikille oppilaille asun, jota käytetään tärkeissä tapahtumissa tai edustustilaisuuksissa. Vaikkei varsinaisia koulupukuja olekaan, on Aislingissakin silti ohjeet pukeutumiseen.

Oppitunneille tulee pukeututa siististi - mitään kauluspaitoja ja kravaatteja ei tarvitse olla, mutta oppitunneille ei tulla pyjama päällä. Korujen käyttöä tai meikkaamista ei ole rajoitettu.

Liikuntatunneille Sopivan rennot vaatteet. Pitkät hiukset olisi hyvä pitää kiinni. Korut kannattaa jättää pukuhuoneen tallelokeroihin. Aisling sponsoroi kaikille mustat shortsit ja collegehousut sekä paidan (jonka selässä lukee Aisling ja edessä oppilaan nimi) joita voi käyttää liikuntatunneilla. Lenkkikengät tulisi olla omasta takaa.

Urheilujoukkueilla on omat vaatteet. Niiden selässä lukee Aisling ja oppilaan sukunimi sekä pelinumero. Ratsastajille Aisling tarjoaa kypärät ja takit. Muiden urheilijoiden varusteista voi kysyä lisää vieraskirjassa.

Urheilutapahtumiin tulisi pukea Aislingin lahjoittama urheiluasu

Hienoihin tilaisuuksiin tulee valita hienot ja siistit vaatteet, arkivaatteet eivät kelpaa. Siisti kauluspaita, kravatti ja suorat housut tai mekko kelpaavat hyvin. 

Luokat

Kouluun oppilas voi saapua mille tahansa luokalle, eikä hänen tarvitse siis aloittaa ensimmäiseltä luokalta. Ikähaarukka on aina 12-vuotiaista 22-vuotiaisiin. Luokalta siirtyminen tapahtuu niin, että ilmoitat haluavasi oppilaasi vanhenevan ja siirtyvän luokalta toiselle. Mikäli haluat, että hahmosi ikääntyy, mutta jää luokalleen, voit pyytää sitä vieraskirjassa.

Perusopetus

Luokka 1 Luokka 2 Luokka 3 Luokka 4 Luokka 5
12-vuotiaat 13-vuotiaat 14-vuotiaat 15-vuotiaat 16-vuotiaat

Lisäkoulutus

Luokka 6 Luokka 7 Luokka 8    
17-vuotiaat 18-vuotiaat 19-22 -vuotiaat    

 

Oppiaineet

Aisling panostaa yksilöllisyyteen, joten oppilaan on mahdollista muovata opinnoistaan juuri tarkoitusperiensä ja kiinnostuksensa mukainen. Jokaiseen lukujärjestykseen kuuluu vähintään yksi tunti jokaista perusainetta. Liikunta kuuluu perusaineisiin, joten jokaisella oppilaalla kuuluisi olla vähintään yksi valinnainen liikunta.

Jokainen oppilas opiskelee vähintään kolmea kieltä, joista kaksi ovat englanti ja iiri. Sen lisäksi valitaan yksi valinnainen kieli. Siinä tapauksessa, että oppilaan äidinkieli on muu kuin englanti tai iiri, hän opiskelee myös omaa äidinkieltänsä, mutta tällöin oppilaan ei tarvitse valita valinnaista kieltä itselleen ellei tahdo.

Aisling on taideaineisiin ja liikuntaan erikoistunut koulu, joten vapaavalintaisia aineita valitaan viisi. Neljännelle luokalle siirryttäessä määrä nousee kuuteen, mutta halutessaan niitä voi ottaa enemmänkin.

Perusaineita opiskellaan lähinnä oman ikäisten kanssa, mutta vapaavalinnaisten aineiden tunneilla voidaan opettaa eri-ikäisiä samalla tunnilla, ottaen huomioon kuitenkin ikäerot ja lähtötasot. Huomatkaa, että listoilla olevat aineet eivät ole ainoita mahdollisia vaan uusia saa aina ehdottaa.

Perusaineet

englanti historia iiri katsomusaineet*
luonnontieteet matematiikka opinto-ohjaus äidinkieli

* Valitaan joko elämänkatsomustieto tai maailman uskonnot

Neljännellä luokalla tulevat aineet

minä-tunnit terveysaineet * yhteiskuntaoppi  

* Sisältää psykologian ja terveystiedon.

Vapaavalintaiset aineet

teatteri- ja elokuva-ala liikunta musiikki kotitalous
kuvataide käsityö tietotekniikka luova kirjoittaminen
mallikoulu      

Teatteri- ja elokuva-ala: lavastus, valo- ja äänitekniikka, ilmaisutaito, näytteleminen, ohjaaminen, käsikirjoittaminen, maskeeraus

Liikunta: tanssilajit (street-, nykytanssi, latinolaiset tanssit, paritanssit, tankotanssi), uinti, nyrkkeily, ratsastus (koulu, esteet, poolo, luonnollinen hevosmiestaito, kenttäratsastus) pallolajit (jalkapallo, tennis, jääkiekko, sulkapallo, baseball, koripallo, haavipallo, käsipallo, lentopallo, hurling, squash, vesipallo), juoksu (pikajuoksu, aitajuoksu, pitkän matkan juoksu, viestijuoksu, maastojuoksu), yleisurheilu (hyppy- ja heittolajit), lihastenhallinta, jooga, pilates, kiipeily, zumba, telinevoimistelu, temppupyöräily, cheerleading, luistelu

Musiikki: laulu, lyömäsoittimet, puhallinsoittimet, jousisoittimet, kosketinsoittimet, musiikin historia, a cappella-musiikki, kuoro, sanoittaminen, säveltäminen, tuottaminen

Kuvataide: maalaus, piirustus, valokuvaus, muotoilu, taiteen historia

Käsityö: tekninen työ, huonekalusuunnittelu, vaatesuunnittelu

Vapaavalintaiset kielet

Jos oppilaan äidinkieli on englanti tai iiri, on oppilaan valittava jokin kieli opiskeltavaksi yhtenä valinnaisena. Mikäli listasta ei löydy kieltä, jota haluaa oppilaansa opiskelevan, kannattaa laittaa viestiä ja kysyä kieltä lisättäväksi opiskeltaviin aineisiin.

arabia espanja hindi islanti
italia japani kiina korea
kroatia latina ranska ruotsi
puola saksa suomi tanska
thai      

 

Kalenteri

Täältä löytyvät kaikki tärkeät päivämäärät, joista voi olla hyötyä tarinaa kirjoittaessa. Oppilaat voivat viettää lomat halutessaan joko koululla tai kotona.

Tammikuu

01.01. - Uudenvuodenpäivä ja juhlat niille, jotka ovat jääneet koululle tai jo palanneet lomalta.
05.01. - Joululoma päättyy

Helmikuu

14.02. - Ystävänpäivä
16.02. - Talviloma alkaa
19.02. - Talviloma päättyy

Maaliskuu

16.03. - Pääsiäinen
17.03. - Pyhän Patrikin päivä

Toukokuu

01.05. - Lomapäivä

Kesäkuu

01.06. - Lomapäivä

Heinäkuu

01.07. - Kouluvuosi päättyy

Syyskuu

01.09. - Kouluvuosi alkaa

Lokakuu

31.10. - Halloween

Marraskuu

01.11. - Syysloma alkaa
05.11. - Syysloma päättyy

Joulukuu

20.12 - Joulutanssiaiset
21.12. - Joululoma alkaa
24.12 - Joulupöytä kaikille niille, jotka jäävät koululle

   

 

©2019 AιςІιηg - suntuubi.com