Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Huomio! 
18.06.2019 - Uusi foorumi avattu osoitteessa http://aislingrpg.boards.net/ 

Mikä on muuttunut?  Sivutila, oppilailla on nyt paremmat mahdollisuudet muokata omien hahmojensa tietoja sekä tarinoita jälkikäteen ja kommunikoida toisten pelaajien kanssa yksityisesti. Kaikilla on nyt myös oma tarinakirjansa. Olemme lisänneet roolipelipuolen, joten jatkossa sekin on mahdollista.

Miten toimin? Jos olet jo liittynyt oppilas, kehotamme tallentamaan hahmosi tiedot sekä tarinat talteen, ja liittymään foorumille omalla nimimerkilläsi, jotta pääset lisäämään tiedot foorumille. Ylläpito ei lisää liittyneiden hahmojen tietoja ja tekstejä automaattisesti. Aikaa tietojen siirtoon on Suntuubin lopettamiseen saakka 30.06.2020 asti. Jatkossa kaikki tekstit tullaan kirjoittamaan tälle alustalle. Vanhalta Suntuubi-sivulta voi käydä tarkistamassa esimerkiksi infoa henkilökunnasta tai miljööstä siihen asti, että olemme saaneet kaikki tiedot siirrettyä uudelle sivulle. Halukkaat uudet liittyjät voivat laittaa hahmolomakkeen foorumille, sieltä löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Jos tarvitset apua foorumin käytössä, laita reippaasti kysymystä tulemaan joko Aislingin tai uuden foorumin chatissa, vieraskirjassa tai Whatsappissa!

- Ylläpito

Toiminta

Aislingiin on pyritty järjestämään oppilaille myös paljon toimintaa ja tekemistä vapaa-ajalle, koulun vastapainoksi. On kerhoja ja klubeja sekä järjestettyjä retkiä silloin tällöin. Jokaiselle löytyy varmasti jotain mieluisaa tekemistä.

Kerhot & Klubit

Kelsi Barr (lisenssi) || Travis Estell (lisenssi)

Kerhot ovat oppilaiden itsensä järjestämiä ja niiden tarkoitus on tarjota oppilaille monimuotoisempaa toimintaa koululla. Yleensä ne kokoontuvat tuntien loputtua kerran tai kahdesti viikossa, toisinaan myös viikonloppuisin. Oppilas voi osallistua niin moneen kerhoon kuin haluaa, mutta ne eivät ole pakollisia. Kerhoja voi ehdottaa aina lisää, tällä hetkellä on tarjolla esimerkiksi:

Aislingin oppilaskunta

Toimii opiskelijoiden edustajana päätöksissä ja saa järjestää halutessaan toimintaa. Tavoitteena on, että opiskelijoidenkin sana saadaan kuuluviin. He saavat esimerkiksi kerätä addresseja, mikäli jokin asia heistä vaatisi muutosta. Aislingin oppilaskunta kokoontuu yleensä yhdessä oleskeluhuoneista.

Tutor-toiminta

Tutorit auttavat uusia oppilaita esimerkiksi kouluun tutustuttamisessa. He ovat oiva apu suuressa koulussa, jossa käytäviä ja torneja löytyy monin kappalein. He osaavat myös nykäistä uuden oppilaan mukaan suurempaan porukkaan tarvittaessa ja neuvovat parhaansa mukaan kysymyksissä. Tutorien kokoontumispaikka vaihtelee.

Bändi

Vaikka musiikkia harrastaisi tunnillakin, on mahdollisuus osallistua vapaa-aikanakin bändiharkkoihin. Mukaan pääsee jokainen, jolla on halua päästä soittamaan niin tuntien välissä kuin niiden jälkeenkin hyvässä hengessä eri-ikäisten oppilaiden kanssa. Kerho kokoontuu musiikkiluokassa.

Hevoskerho

Hevosskerho koostuu hevosharrastajista, jotka pääsevät tallin opettajan johdolla aina tietyin väliajoin pidemmälle vaellusretkelle. Kerhossa vaaditaan vain innostusta hevosiin. Muuten he voivat lähteä esimerkiksi yhdessä katsomaan ratsastuskisoja. Hevoskerhossa olevat voivat keskenään sopia erinäisestä toiminnasta.

Tukiryhmä

Koulussa on mitä todennäköisemmin muitakin oppilaita, jotka tarvitsevat tukea opiskelunsa ohella ikätovereiltaan. Tarkoitus on kuunnella ja ymmärtää toinen toistaan, ei etsiä syyllisiä, tietenkin osa voi olla paikalla vain esimerkiksi terveydenhoitajan kehoituksesta. Tukiryhmäläisillä on vaitiolovelvollisuus ryhmän sisällä käydyistä keskusteluista. Tukiryhmä kokoontuu koulun sisäpuutarhassa.

Kirjakerho

Kirjallisuudesta pitäville. Kokoontuessa keskustellaan omista luetuista kirjoista, yleisesti kirjallisuudesta tai luetaan esimerkiksi yhteinen kirja, josta yhdessä kootaan mielipiteitä. Kirjakerholaiset kokoontuvat usein esimerkiksi kirjastossa.

Sanomalehden toimitus

Sanomalehti toimitetaan aina oppilaiden postilaatikkoon. Lehti julkaisee niin kuumimpia juoruja, oppilaiden kirjoittamia artikkeleita, runoja, sekä tarinoita. Sanomalehteä toimittavat oppilaat kokoontuvat yleensä atk-luokassa. Sanomalehden tekoon voit osallistua täällä.

Kaupunkivierailut

Marion Wacker (lisenssi) || JF Sebastian (lisenssi)

Koulun retket ovat ilmaisia ellei toisin mainita. Ruokailut, shoppailut sekä esimerkiksi kulttuuritapahtumiin osallistumiset ovat omakustanteisia, elleivät ne liity osana koulutehtäviin. Kaupunkivierailujen bussit lähtevät aina koulun pääportilta.

Limerickiin matka kestää noin 20 minuuttia. Limerickissä on oppilailla vapaata aikaa esim. shoppailuun ja kahviloissa käyntiin. Busseja lähtee aina varttia yli, joka toinen tunti. Takaisin Aislingiin lähtee busseja aina puolelta, joista viimeinen lähtee 22:30. Koska Limerick on lähin hiukan vilkkaampi kaupunki, monet oppilaat tulevat tänne vain hengailemaan ja nauttimaan hetkellisestä maisemanvaihdoksesta. Lisää tietoa kaupungin ilmeestä saat koulun miljöö-sivulta.

Dubliniin, Irlannin pääkaupunkiin tehdään retkiä muutaman kuukauden välein, esimerkiksi ennen joulua, jolloin voi shoppailla vaikka lahjoja perheelle tai kavereille.

Corkiin voi koulun mukana matkustaa marraskuun 4. päivä ja huhtikuun 22. päivä joka vuosi.

Vaellukset

Leonora Giovanazzi (lisenssi) || Ian Hampton (lisenssi)

Vaellukset ovat usein jokaiselle luokalle tarkoitettuja parista päivästä viikkoon kestäviä retkiä, joilla teemana saattaa olla esimerkiksi vesiurheilulajit tai ratsastus. Yksityiskohdat jokaisesta vaelluksesta lähetetään oppilaiden postilaatikkoon.

Juhlat

Jesse Kruger (lisenssi) || Festivities (lisenssi)

Aislingissa on juhlia, jolloin oppilaat pääsevät pynttäytymään parhaimpiinsa ja pääsevät nauttimaan hetken juhlaa kaiken arjen keskellä. Juhlista ilmoitetaan aina etukäteen, sillä monesti niihin liittyy teemaan sopivia leikkejä tai muuta toimintaa, jolla pyritään lisäämään oppilaiden osallistumista ja yhdessä toimimista.

©2019 AιςІιηg - suntuubi.com