Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Huomio! 
18.06.2019 - Uusi foorumi avattu osoitteessa http://aislingrpg.boards.net/ 

Mikä on muuttunut?  Sivutila, oppilailla on nyt paremmat mahdollisuudet muokata omien hahmojensa tietoja sekä tarinoita jälkikäteen ja kommunikoida toisten pelaajien kanssa yksityisesti. Kaikilla on nyt myös oma tarinakirjansa. Olemme lisänneet roolipelipuolen, joten jatkossa sekin on mahdollista.

Miten toimin? Jos olet jo liittynyt oppilas, kehotamme tallentamaan hahmosi tiedot sekä tarinat talteen, ja liittymään foorumille omalla nimimerkilläsi, jotta pääset lisäämään tiedot foorumille. Ylläpito ei lisää liittyneiden hahmojen tietoja ja tekstejä automaattisesti. Aikaa tietojen siirtoon on Suntuubin lopettamiseen saakka 30.06.2020 asti. Jatkossa kaikki tekstit tullaan kirjoittamaan tälle alustalle. Vanhalta Suntuubi-sivulta voi käydä tarkistamassa esimerkiksi infoa henkilökunnasta tai miljööstä siihen asti, että olemme saaneet kaikki tiedot siirrettyä uudelle sivulle. Halukkaat uudet liittyjät voivat laittaa hahmolomakkeen foorumille, sieltä löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Jos tarvitset apua foorumin käytössä, laita reippaasti kysymystä tulemaan joko Aislingin tai uuden foorumin chatissa, vieraskirjassa tai Whatsappissa!

- Ylläpito

Miljöö

Pohjapiirrokset

1. kerros | 2. kerros | 3. kerros

Pohjapiirroksia ollaan uusimassa, jonka vuoksi ne ovat keskenään vielä erilaisia. Loput kerroksista ovat myöskin tulossa.

Kartta

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

© Dale

Limerick

  

Tof2006 (lisenssi|| Warren LeMay (lisenssi) || William H. L. Edgill (lisenssi)

Kuten mainittu Aisling sijaitsee Irlannissa lähellä Limerickin kaupunkia, joka tunnetaan etenkin kulttuuristaan. Kaupunkiin pääsee vaivattomimmin bussilla, joita lähtee joka toinen tunti koulun pääporteilta. Matka Aislingista Limerickin keskusta-alueelle vie noin 20 minuuttia. Asukkaita alueella elää noin 94 000, joten se onkin Irlannin kolmanneksi suurin tältä osin.

Limerickillä on etnisesti monipuolinen väestö ja kultturitapahtumien anti on rikasta Limerickin kaupungin taidemuseon taidenäyttelyiden, sekä nykytaidetapahtumien ansiosta. Taiteen lisäksi oman antinsa tuo teatteri-, musiikki-, kuin tanssiesityksetkin, joihin nuorilla on muun muassa nuorisoteatterin ansiosta hyvät mahdollisuudet päästä osallistumaan. Limerickissä sijaitsee niiden lisäksi myös kirjailijakeskus, jonka tehtätävänä on olla vahva ääni nykyaikaiselle kirjallisuudelle ja taiteelle. Monen sortin oppilaat löytävät siis kaupungista mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Yöelämäkään ei ole kuollutta, sillä baareja ja yökerhoja löytyy varmasti kaikille täysi-ikäisille, mikäli opiskelun ohella rennompikin fiilistely oppilasta houkuttaa. Kauppakeskuksia ja perinteisiä kauppakatujakaan ei ole alueelta tyystin unohdettu. Rauhallisemmille sieluille Limerickin kansallispuisto tai katedraalit voivat olla mainiota paikkoja vierailla. Historiallisen arkkitehtuurin lisäksi läpi virtaava Shannon-joki tarjoaa hienoja maisemia etenkin hämärän tullen.

Ilmastoltaan Limerick on leuto mutta kostea, eikä lunta saada yleensä pitkiksi ajoiksi. Sijaintinsa vuoksi sateita tulee usein, etenkin loka- tammikuun välissä. Koska ilmasto on ympäri vuoden leuto, ei kovia hellelukemiakaan nähdä usein, ja lämpimilläänkin ollaan keskimäärin +20 asteen tuntumassa.

 

Linna

 

Charlyne (lisenssi) || Rickhard Thomas (lisenssi)

Puutarhojen kauneus ja ympäristön lumoava hiljaisuus voi saada lähes kenet vain ihastumaan tähän upeaan paikkaan. Ympäristössä on suurempien hiekkateiden lisäksi pieniä lenkkipolkuja, jotka eivät näy kartassa. Näillä poluilla ei kuitenkaan välttämättä aina ole valoja, toisin kuin kaikilla isommilla teillä. Asfalttitie vie kaupunkiin, ja sen varrella on myös lähimmät asutukset, joissa osa henkilökunnastakin asuu. Linnaa ympäröi kivimuurit, jotka lukitaan öiksi ja avataan taas aikaisin aamusta.

Linnassa on lukuisia kerroksia, joista yksi sijaitsee maan alla kellarikerroksena, täällä sijaitsee esimerkiksi pyykkihuolto, varastotiloja sekä siivouskomeroita. Ensimmäistä kertaa Aislingiin saapuvat mitä todennäköisemmin päätyvät ulko-ovien porraskivitykseltä suoraa ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaan kansliaan, jossa toimii koulun infopiste. Sieltä uudet oppilaat kuin vierailijatkin saavat varmasti neuvoa tiluksilla suunnistukseen. Vaikka koulun pohjapiirustukset ovatkin tarjolla, kannattaa huomioida, että karttoihin ei välttämättä jokaista huonetta ole merkitty. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että osaan paikoista ei ole oppilailla lupaa kulkea. Oppilaita koulussa on noin 1000 kappaletta, vuodesta riippuen, joten tilaa ja nähtävää on paljon.

Ensimmäiset kolme kerrosta on pyhitetty täysin luokille, sekä muille opiskeluun liittyville paikoille, sekä sairaalasiivelle, jossa toimii koulun terveydenhoito. Rehtorin huone sijaitsee neljännessä kerroksessa. Viidennessä kerroksessa alkavat ensimmäiset oppilaiden huoneet. 

Puutarhat

 

AdmissionsQuest (lisenssi) ||  Elizabeth Ryan (lisenssi)

Koulu on ympäröity erityylisin puutarhoin, joiden lomaan on sijoitettu istumapaikkoja niille, jotka haluavat nauttia hetken raikkaasta ulkoilmasta. Puutarhat muodostavat lähes kokonaisen puiston, jossa hyvillä keleillä voi nauttia piknikistä tai vain kävellä ympäriinsä. Polut voivat tuntua loppumattomilta, mutta suurimpia seuraamalla pääsee niin talleille, porttien ulkopuolelle kuin urheilukentällekin. Alueella pyöriviin puutarhureihin sekä koulun kokoontuviin kerhoihin törmää etenkin lämpimimpinä kuukausina alituiseen eri puolilla aluetta. 

Tallialue

 

Rachel James (lisenssi|| Pixabay

Koulun selustalla toimivalle tallialueelle pääsee polkua pitkin, ja varsinainen tallialue alkaa kuljettuasi muuriin rakennetun tunnelin läpi. Muuri toimii itseasiassa myös tallilla työskentelevien ihmisten asuinpaikkana, jotta he pääsevät tarvittaessa nopeasti paikalle. Kun jatkaa polkua pidemmälle, tulee vastaan niin kenttä kuin maneesikin. Alueella liikkuu myös tallilla asuvien eläimiä, jotka kulkevat usein vapaana ympäriinsä.

Aislingissa on yhteensä 100 hevospaikkaa, joista suurin osa on varattu oppilaiden omille hevosille. Tallirakennuksia on viisi: neljä 25 hevosen tallia, sekä yksi pienempi johon esimerkiksi karanteeniin laitetut sairaat hevoset sijoitetaan.

Eteishalli ja kirjasto

 

Thomas Hawk (lisenssi) || Thomas Guignard (lisenssi)

Koulun aula on vasta uudistettu, mutta siihen on jätetty perinteitä kunnioittaen myös yksityiskohtia entisöintiä edeltävältä ajalta. Sisään tullessa täytyy kulkea kaariholvin läpi, jotta pääsee aulan molemmin puolin kohoaviin portaisiin. Jos ensimmäisestä kaariholvista kulkee eteenpäin, johtaa tiesi ruokalaan. Ennen ensimmäistä kaariholvia voi kuitenkin kääntyä joko vasemmalle tai oikealle, jos mielesi tekee päästä länsi- tai itätornin suuntaan. Kun koulu alkaa hiljentyä arkisin iltaa myöten, on tässä tilassa jotain hyvin aavemaista kaikuvine askelineen.

Koulun kirjasto on suuri halli, jonka kirjat on sijoitettu useampaan tasoon seinustoille. Keskikohtaa valtaa pitkät puiset pöydät, joista osa on varattu tietokonekäyttöön. Tämän lisäksi kirjastolla on myös oma lukusalinsa, jossa erityistä hiljaisuutta vaativat voivat opiskella ilman häiriötä tietokoneen näppäilyäänistä tai oppilaiden puhumisesta. Suurista ikkunoista tulvii runsaasti luonnonvaloa, mutta etenkin iltaisin pöydille asetelluista lukuisista lampuista on valtava hyöty. Oppilaat voivat vapaasti lainata aineistoa tai varata sitä, mikäli juuri sillä hetkellä heidän haluamaansa kirjaa ei ole tarjolla.

Salit

  

D Coetzee (lisenssi) || Jonathan Haeber (lisenssi)

Koulussa on useampi sali, joista uudemmassa esitetään kaikki näytelmät sekä musiikkiesitykset. Vanhemmassa salissa käydään usein luokkien välisiä urheiluotteluita, joihin koko koulu pääsee kannustamaan tai vaihtoehtoisesti tanssiesityksiä. Tilaa on varmasti jokaiselle ja näkyvyys on hyvä, koska penkit on asetettu salin lattiaa korkeammalle. Samaisessa salissa toimii myös monet liikuntatunnit. Katsomotason alapuolella olevista ovista pääsee niin käytävälle, liikuntavarastoon kuin pukukopeillekin. Salien lisäksi liikuntaa järjestetään sään mukaan myös ulkokentällä.

Käytävät ja tornit

  

Jack Mayer (lisenssi) || Rickhard Thomas (lisenssi)

Aisling on kooltaan valtava ja niin myös käytävien tyyli riippuu valtavasti siitä, missä päin koulua kuljet. Toisaalta tyylien erilaisuus auttaa etenkin alussa hahmottamaan missä päin koulua liikkuu. Osa käytävistä on hyvin leveitä ja valaistuja, mutta etenkin linnan uusimattomissa osissa käytävät saattavat kaveta ja valoja on harvemmassa. Monesti katoissa on maalauksia tai mosaiikkitöitä, eivätkä patsaatkaan pitkin käytäviä ole harvinainen näky. Valot sammuvat käytäviltä aina arkisin kello 22:30, viikonloppuisin 00:00. Käytävien lisäksi Aislingissa on monia torneja. Aislingin kolmea päätornia käytetään pääasiallisina kulkureitteinä, sillä ne ovat muita torneja leveämpiä ja täten parempia suuremmallekin ihmisryppäälle. Pienempien tornien käyttö ei ole kuitenkaan kiellettyä ja niitä osaavasti käyttävä voikin säästää sievoisen ajan liikkuessaan.

Ruokasali

  

Christopher Ramirez (lisenssi) || Food Thinkers (lisenssi)

Koulun ruokala on usein se meluisin paikka oleskeluhuoneiden lisäksi, jossa vaihdetaan kuulumisia joskus erittäinkin villisti. Etenkin päivällisen sekä aamupalan viimeisen tunnin aikaan ruokala tuppaa olemaan varsin vilkas, eikä jonottamiselta aina vältytä. Tarjolla on pitkien pöytien lisäksi pieniä pöytiä, joten monen kokoinen kaveriporukka mahtuu varmasti saman pöydän ääreen kokoontumaan. Aina juhlapäivien aikaan ruokala on koristeltu erittäin juhlavasti pieniä yksityiskohtia myöten. Tälläisinä päivinä, kun kaikki kokoontuvat syömään samanaikaisesti, yhdistetään ruokasali ja juhlasali keskenään riittävän tilan takaamiseksi. 

Alempana annettujen ruoka-aikojen välissä on mahdollista ostaa pientä välipalaa jos nälkä tai jano yllättää. Viikonloppuisin aamiaista tarjoillaan poikkeuksellisesti 10:00 asti ja iltapalaa 23:00 asti. Viikonloppuisin on tapana tyypillisen leipä, puuro, mysli, jogurtti -linjan lisäksi tarjoilla perinteistä Irlantilaista aamupalaa kuten kananmunaa, pekonia, nakkeja, toasteja, ryyni- tai verimakkaraa sekä uunipapuja. Juotavana aterioilla on vettä, tuoremehua, teetä tai kahvia.

Aamiainen: 5:00-9:30/10:00
Lounas: 11:00-13:00
Päivällinen: 15:00-18:00
Iltapala: 20:00-22:00/23:00

Luokat

  

AdmissionsQuest (lisenssi) || Derek Bruff (lisenssi)

Luokkahuoneista osa on ulkomuodoltaan varsin moderneja ja monia niistä on uudistettu käyttötarkoituksiin sopiviksi. Perusaineiden luokat ovat kuitenkin pääasiassa vain hiukan entisöityjä, joten niissä näkee paremmin vanhan linnan piirteitä. Osassa luokista on yhtenäisiä pulpetteja, kuten ylempi kuva osoittaa, mutta monissa on myös ihan tavallisia yhden ihmisen pöytiä.

Oleskeluhuoneet

    

Jeff Hitchcock (lisenssi) || Elliot Brown (lisenssi) || J. Stephen Conn (lisenssi)

Jokaista luokkaa kohden on yksi kerros, jolloin jokaiselle luokalle on myös oma oleskeluhuone. Oleskeluhuoneet sisältävät muun muassa sohvia ja pöytiä, joilla voi tehdä läksyjä tai pelata vaikka korttia tai lautapelejä. Hämyisessä tunnelmassa on hyvä viettää aikaa vaikka takkatulen äärellä kera ystävien, tai lukea kirjaa sohvan kulmauksessa. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee myös kaikille yhteinen oleskeluhuone, jossa vierailijatkin voivat viettää hyvillä mielin aikaa.

Omiin yhden hengen huoneisiinsa oppilaat pääsevät oleskeluhuoneesta johtavia portaita pitkin. Huoneet on sisustettu jokaisen omien mieltymysten mukaisesti ja ovat täten hyvinkin erilaisia keskenään. Jokaisessa huoneessa on vähintään sänky, lipasto, pieni jääkaappi pikkupurtavalle tai juotavalle, sekä wc-tila. Huoneiden siisteydestä vastaa oppilaat itse, mutta ainakin kerran vuodessa huoneisiin tehdään tarkistuskäynti, josta kerrotaan aina etukäteen.

Uimahalli

 

Tom Phillips ( lisenssi) || Thomas Hawk (lisenssi)

Uimahalliin johtava käytävä on muutettu rentouttavaksi kasveilla reunustetuksi tieksi, jonka katosta kuitenkin näkee linnan kauniin arkkitehtuurin. Käytävää reunustavat myös suuret ikkunat ja käytävän päästä pääsee kääntymään kuntosalin ja pohjoistornin suuntaan. Itse uimahalli koostuu kuvassa esiintyvän kisoihin ja harjoituksiin käytettävän uima-altaan lisäksi parista porealtaasta ja tavallisesta uima-altaasta. Uimahallissa on tuttuun tapaan myös sauna- ja pukuhuoneosastot.

Ranta ja nummet

   

Marcella Bona (lisenssi) || Rickhard Thomas (lisenssi)

Koulun lähellä on nummia sekä rantoja, joilla on harvoin käyttäjiä satunnaisten paikalle eksyneiden turistien ja alueella asuvien lisäksi. Rannalle pääseminen voi olla hankalaa niille, jotka eivät tiedä mistä kulkea, sillä kapea polku kiemurtelee maaston mukana aina alas asti. Vauhtipäät voivat tietenkin suoraa lähteä laskeutumaan rannalle kivikkoa pitkin jos tahtoa riittää. Jyrkimmille paikoille on pystytetty aitaa estämään kulkua.

©2019 AιςІιηg - suntuubi.com